Selecteer een pagina

Toneelspelen is een prachtige ontdekkingstocht naar je eigen mogelijkheden. Als je eenmaal in aanraking bent gekomen met het fascinerende van toneelspelen, dan laat het je niet meer los. Je raakt alleen maar nieuwsgierig naar de volgende stap. Kijk hoe je met je eigen vragen en ervaringen verrassende, ontroerende of ontregelende verhalen en teksten speelt. En verwonder je over het feit dat je dat gewoon kunt leren! Bij Theaterschool Gorinchem
Waar Toneel 1 vooral in het teken staat van ontdekken, werk je in Toneel 2 aan verdieping. Je hebt ontdekt dat toneelspelen bij je past. Nu is het tijd om het maximale uit jezelf te halen.
Hoe werkt het?
In deze cursus draait het om goed samenspel met anderen. Wat heb je daar allemaal voor nodig? Allereerst leer je om je eigen stem, je lichaam en je fantasie optimaal te benutten. Dat betekent werken aan je uitstraling en je houding. Daarnaast ga je improviseren, werk je met tekst én gaan we samenspelen natuurlijk. In deze cursussen staat spelplezier voorop. Want juist in het vuur van het spel ontstaan spontaan de mooiste momenten.
Toneel 1
Is toneelspelen iets voor mij? Kan ik dat? Heb ik talent? Kan ik al die tekst onthouden? Ben ik niet te oud? Laat zulke vragen je vooral niet weerhouden om te gaan acteren. Want dat vraagt iedereen die graag wil toneelspelen zich af. Gelukkig is niemand te oud voor toneel. Bovendien krijg je de antwoorden alleen door daadwerkelijk te doen!
Toneel 2
Bij de cursus Toneel 2 werken we veel met samenspel en dit seizoen vooral met improvisatie en theatersport games. Door te improviseren raak je je bewust van je lijf, van je stem en van begrippen als ‘spel’ en ‘werkelijkheid’. Met oefeningen krijg je gaandeweg steeds meer technieken onder de knie. En bij dit alles zorgen we dat spelplezier voorop staat. We sluiten de cursus af met een voorstelling voor publiek!
Lesprogramma
•    improvisatie
•    beweging
•    tekstbehandeling
•    acteertechniek
•    rolopbouw
•    samenspel

Toneel 1
15 lessen van 90 minuten
Start: 16 september 2019
Maandagavond: 19.00-20.30 uur
Locatie: Korenbeurs 5, 4201 XJ Gorinchem, Theater ‘t Pand
Kosten: €160,-

Toneel 2
15 lessen van 90 minuten en een presentatie In Theater ’t Pand
Start: 16 september 2019
Maandagavond 20.30-22.00 uur
Locatie: Korenbeurs 5, 4201 XJ Gorinchem, Theater ‘t Pand
Kosten: €160,-