Selecteer een pagina

We gaan weer starten met een nieuwe 16+ jongerenproductie!

De laatste voorstelling hebben we gemaakt vanuit het makerschap en de werkwijze van Ivo van Hove en zijn team. In het voorjaar heeft regisseur Mirjam van den Bogaard twee dagen tijdens de TheaterToolkit lab-dagen mee mogen werken bij Internationaal Toneelgroep Amsterdam.

Wij lieten ons inspireren door Ivo van Hove en zijn team en hebben gewerkt met de Theater Toolkit. Dit is een soort ’flightcase’ met inhoud…

We waren de eerste in Nederland die hier mee zijn gaan werken, dus wij gingen van start als ‘pionier’ met de Theater Toolkit! Het is materiaal ter inspiratie er geeft veel ruimte voor het eigen makerschap.

Onze basis was ‘King of War’, een stuk wat Toneelgroep Amsterdam gespeeld heeft, die hebben we omgebouwd naar een ‘juniorproductie’!

Het is een bruisende totaaltheater productie geworden: met spel, zang, livemuziek en dans!

Izak Boom was de muzikale leider, hij heeft muziek op maat gemaakt voor deze voorstelling. Dus als je een instrument speelt…voor de volgende productie ook zeker bruikbaar!!

 

Binnenkort meer wat we in het seizoen 2019/2020 aan gaan pakken!

TheaterHuis Gorinchem 

Kings of War

Bruisend muziektheater vol contrasten!

Geïnspireerd door Shakespeares koningsdrama’s Henry V, Henry VI en Richard III gidsen de 9 spelers hun publiek door een avontuurlijk spel over macht, leiderschap en verantwoordelijkheid. 

Dat de beste moge winnen!

De jongeren hebben de toekomst. Kijkend naar Nederland vragen zij zich af: voelen wij ons nog verbonden met onze leiders? Of is het tijd voor een frisse wind? 

De spelers verkennen samen met het publiek de arena van de macht. Welke eigenschappen heeft de perfecte leider? 

Wie heeft het recht om te beslissen? En waar ligt de grens…

 

Regie: Mirjam van den Bogaard

Muzikale leiding: Izak Boom

Vormgeving flyer: Niels Groffen

Spel: Lisanne van den Broek, Skip Bronkhorst, Pim van den Dool, Britt Duijzer, Thymen den Hartog, Sterre van der Hooft, Femke ter Schure, Yrsa Voorbergen en Sam van Wijgerden