Selecteer een pagina

Theaterproducties met professionele makers

We maken verschillende theaterproducties met professionele acteurs, dansers en muzikanten die gespeeld worden op scholen en in het theater.

Met onze stichting willen we voorstellingen maken die betrekking hebben op maatschappelijke vraagstukken en die jongeren en volwassenen uitdagen tot een gesprek.

Theater is een prachtige vorm om de wereld te helpen begrijpen. In theater kan het onbespreekbare besproken worden en het kleinste uitvergroot en het grootste verkleind.
De stukken voor schoolvoorstellingen van TheaterHuis Gorinchem bestempelen wij zelf als kunst met een begrijpelijke K. We gebruiken vaak klassieke toneelstukken, mythes en verhalen als basis en maken daar moderne en toegankelijke kinder- en jongerenvoorstellingen van.

De voorstellingen van TheaterHuis Gorinchem zijn transparant (de acteurs staan niet op een voetstuk) en kenmerken zich door radicale bewerkingen van klassiekers, dicht op de huid, brutaal en liefdevol, altijd met een moraal.

We staan garant voor theatrale gebeurtenissen die zich kenmerken door hun actualiteit, de open blik naar de wereld en de bijzondere verbeeldingskracht. Voorstellingen met contrasten die nodigen uit tot nadenken.