Select Page

Theatergroep volwassenen

Toneel 1

Maandagavond

Locatie: Theater ‘t Pand Korenbeurs 5, 4201 XJ Gorinchem

12 lessen van 90 minuten
Start: 5 september 2022
Tijd: 18.30-20.00 uur

Kosten: €130,-

 

Inschrijven kan hier

Toneelspelen is een prachtige ontdekkingstocht naar je eigen mogelijkheden. Als je eenmaal in aanraking bent gekomen met het fascinerende van toneelspelen, dan laat het je niet meer los. Je raakt alleen maar nieuwsgierig naar de volgende stap. Kijk hoe je met je eigen vragen en ervaringen verrassende, ontroerende of ontregelende verhalen en teksten speelt. En verwonder je over het feit dat je dat gewoon kunt leren! bij TheaterHuis Gorinchem.  Je hebt ontdekt dat toneelspelen bij je past. Nu is het tijd om het maximale uit jezelf te halen.

Hoe werkt het?
In deze cursus draait het om goed samenspel met anderen. Wat heb je daar allemaal voor nodig? Allereerst leer je om je eigen stem, je lichaam en je fantasie optimaal te benutten. Dat betekent werken aan je uitstraling en je houding. Daarnaast ga je improviseren, werk je met tekst én gaan we samenspelen natuurlijk. In deze cursussen staat spelplezier voorop. Want juist in het vuur van het spel ontstaan spontaan de mooiste momenten.

Toneel 1
Is toneelspelen iets voor mij? Kan ik dat? Heb ik talent? Kan ik al die tekst onthouden? Ben ik niet te oud? Laat zulke vragen je vooral niet weerhouden om te gaan acteren. Want dat vraagt iedereen die graag wil toneelspelen zich af. Gelukkig is niemand te oud voor toneel. Bovendien krijg je de antwoorden alleen door daadwerkelijk te doen!

Lesprogramma
• improvisatie
• beweging
• tekstbehandeling
• acteertechniek
• rolopbouw
• samenspel