Selecteer een pagina

Theaterlessen in Gorinchem

Theater is leuk en spannend, het is durven en uitproberen, lef hebben, hard werken en heel veel lol maken. Theater is teamsport waar je voor gaat. Theater is enthousiasme, inzet en aanwezigheid. Soms groot en meeslepend, soms klein en integer. Ontdek het in deze cursus!

Laagdrempelig instappen zonder de druk van een productie.

In deze theaterlessen ligt vooral bij de basisklassen de nadruk op kennismaken, plezier, durf, improvisatie, bewegingsvrijheid, rolinleving, verbeelding en samenspel. Je ontdekt steeds beter eigen unieke kwaliteiten en leert ze in te zetten in het spel. Je krijgt theater-/toneelles aan de hand van een leerplan. Als je verder bent gaan we de verdieping in; aanscherpen van improvisatietechniek en ontdekken hoe scènes worden opgebouwd, werken aan subtekst, tekstbehandeling en elkaar feedback geven etc.

We gaan ook korte blokken met gastdocenten werken om verdieping op te zoeken in verschillende theaterdiciplines; 0.a. muziektheater, cabaret, dans en grimeren. Docenten/gastdocenten Mirjam van den Bogaard, Bertram van Alphen en Nienke van Oosten.

Aan het einde van een lessenreeks is er altijd een presentatie voor een ieder die wil komen kijken.

Leeftijd is een indicatie. Door docenten zal ook worden gekeken naar de ontwikkeling van het kind. Het kan gebeuren dat uw kind, in overleg, in een oudere of jongere leeftijdsgroep wordt overgeplaatst.

Onze Bestuur:

Voorzitter – Michiel Geursen
Secretaris – Elles van Rijn
Penningmeester – Rick Spano

Voor algemene vragen gebruik onze contact formulier of mailen naar info@ theaterhuisgorinchem.nl

 Voor vragen over subsidies of facturen neem dan contact op met onze Penningmeester via penningmeester@ theaterhuisgorinchem.nl

Ontmoet onze docenten

Mirjam

Mirjam

Mirjam van den Bogaard is theatermaker, actrice en dramadocent en heeft gestudeerd aan de Academie voor Theater in Tilburg. Ze geeft dramales op het Camphusianum in Gorinchem. Verzorgd o.a. met Elke Vierveijzer en Sophie Ruthven-Stuart maatwerk theateropdrachten en workshops voor de EU, Nederlandse Opleiding Tentoonstelling en vele instellingen en scholen. Ook maakt ze kleinkunstvoorstellingen die ze speelt in kleine zalen en op festivals. Onder Boomgaard Theaterproducties speelt ze samen met Izak Boom in muzikale kindervoorstellingen uit eigen atelier.
Ideeën in je hoofd, woorden op papier, je lijf als instrument. Samen op zoek naar de juiste vorm en passende muziek, je verwonderen, raken en geraakt worden…
Michel

Michel

Michel de Bruin heeft jarenlange ervaring met theater. Bij TheaterHuis Gorinchem geeft hij improvisatielessen aan volwassenen, jongeren en kinderen. Daarnaast is hij acteur en spelbegeleider bij het theaterproject voor senioren ‘Rimpels die spreken’.
Michel is, samen met Mirjam van den Bogaard en Izak Boom Boomgaard & De Bruin. Zij schreven en spelen de voorstelling ‘Vleugellam’. Een bitterzoete voorstelling vol absurde wendingen en over-the-top personages.
Samen met Mirjam en Izak heeft Michel voor TheaterHuis Gorinchem ook de 4+ kindervoorstelling ‘Prins en Prins’ gemaakt. Een vrolijke, luchtige, muzikale voorstelling voor de onderbouw over kriebels in je buik, knikkende knieën en dat anders zijn eigenlijk heel gewoon is.
Verder is Michel met enige regelmaat als typetje te vinden bij (bedrijfs)evenementen.
Sinds 2017 speelt hij mee met de productiegroep voor volwassenen van TheaterHuis Gorinchem. Hij heeft vele jaren improvisatietheater gespeeld bij verschillende groepen.

Izak

Izak

Izak Boom (1965) is freelance multi-instrumentalist, zanger, liedjesmaker en muziekschrijver. Hij speelde o.a. met Youp van ’t Hek, De Berini’s, Harry Sacksioni, Liesbeth List, Nilgun Yerli, het Internationaal Danstheater en Kaz Lux. Hij bracht bij Munich Records en CRS, 3 CD’s uit met zijn eigen projecten Vals Plat, Aina en Spoor. Verder maakt hij theatervoorstellingen met Boom & Soeters, muzikale kindervoorstellingen samen met Mirjam van den Bogaard, hilarische kerstshows met Boom & Poldervaart en cabaretvoorstellingen met de Aimabele Schoften. website
Marie Louise

Marie Louise

Marie Louise O’Herne (1979) begon na haar opleiding Vrijetijdsmanagement zelf met spelen bij Musical vereniging Harlekijn. Meer ervaring op het gebied van improvisatie en meeleeftheater deed ze uitgebreid op bij o.a. Het Land van Ooit, Fun Science en in de kinder- en dinnershows van Center Parcs. Als regisseur en theaterdocent was ze betrokken bij Archimedes te Schijndel, St. Welzijn Schiedam, To Be Dordrecht, SKVR, St Edutainment Nederland en recentelijk bij La Troupe Theatergroep Leerdam. Op het moment werkt ze met veel passie bij Agatha Events, wat moorddadig spannende evenementen organiseert en is ze te zien als ‘River Rose’ in Ouwehands Dierenpark en de Telekids serie “Jungleclub”. Ze werkt graag met kinderen en humor, plezier en eigen inbreng zijn dan ook erg belangrijk in haar lessen. Maar theatermaken is ook zeker hard werken. Naast kinderen geeft ze ook theaterlessen en workshops aan uiteenlopende doelgroepen zoals Islamitische moeders, verslaafden en daklozen. Marie Louise hoopt in de toekomst nog veel mooie, swingende en leerzame producties op de planken te brengen!
Monia

Monia

Monia de Swart van jongs af aan spelen theater, zang en dans een grote rol in haar leven. Na haar opleiding aan Mountview Theatre School in Londen is zij in 1999 gestart met het geven van zanglessen.
Daarnaast is zijn altijd in het theater blijven spelen en heeft zij 25 jaar lang met verschillende coverbands door Nederland getourd.
Monia is dirigent van 2 verschillende popkoren en maak sinds 2009 producties voor haar amateur theatergezelschap.
De ontwikkeling op het gebied van zangtechniek gaat snel; Zij blijft dus altijd doorstuderen. Eind september 2023 rond zij een master studie af bij Vocal Process in Engeland.
Zij vindt het heel erg leuk dat zij al een aantal jaar verbonden mag zijn aan de theaterproducties van Theaterhuis Gorinchem; lesgeven aan de productiegroep is een heerlijk (chaotisch) feestje!