Select Page

Theaterlessen in Gorinchem

Theater is leuk en spannend, het is durven en uitproberen, lef hebben, hard werken en heel veel lol maken. Theater is teamsport waar je voor gaat. Theater is enthousiasme, inzet en aanwezigheid. Soms groot en meeslepend, soms klein en integer. Ontdek het in deze cursus!

Laagdrempelig instappen zonder de druk van een productie.

In deze theaterlessen ligt vooral bij de basisklassen de nadruk op kennismaken, plezier, durf, improvisatie, bewegingsvrijheid, rolinleving, verbeelding en samenspel. Je ontdekt steeds beter eigen unieke kwaliteiten en leert ze in te zetten in het spel. Je krijgt theater-/toneelles aan de hand van een leerplan. Als je verder bent gaan we de verdieping in; aanscherpen van improvisatietechniek en ontdekken hoe scènes worden opgebouwd, werken aan subtekst, tekstbehandeling en elkaar feedback geven etc.

We gaan ook korte blokken met gastdocenten werken om verdieping op te zoeken in verschillende theaterdiciplines; 0.a. muziektheater, cabaret, dans en grimeren. Docenten/gastdocenten Mirjam van den Bogaard, Bertram van Alphen en Nienke van Oosten.

Aan het einde van een lessenreeks is er altijd een presentatie voor een ieder die wil komen kijken.

Leeftijd is een indicatie. Door docenten zal ook worden gekeken naar de ontwikkeling van het kind. Het kan gebeuren dat uw kind, in overleg, in een oudere of jongere leeftijdsgroep wordt overgeplaatst.

Mirjam

Mirjam

Mirjam van den Bogaard is theatermaker, actrice en dramadocent en heeft gestudeerd aan de Academie voor Theater in Tilburg. Ze geeft dramales op het Camphusianum in Gorinchem. Verzorgd o.a. met Elke Vierveijzer en Sophie Ruthven-Stuart maatwerk theateropdrachten en workshops voor de EU, Nederlandse Opleiding Tentoonstelling en vele instellingen en scholen. Ook maakt ze kleinkunstvoorstellingen die ze speelt in kleine zalen en op festivals. Onder Boomgaard Theaterproducties speelt ze samen met Izak Boom in muzikale kindervoorstellingen uit eigen atelier.
Ideeën in je hoofd, woorden op papier, je lijf als instrument. Samen op zoek naar de juiste vorm en passende muziek, je verwonderen, raken en geraakt worden…

Bertram

Bertram

Bertram van Alphen (22-07-1980) maakte deel uit van de eerste lichting studenten van de Koningstheateracademie in ‘s-Hertogenbosch (1999-2003). Na deze studie werd hij aangenomen aan het Fontys Conservatorium in Tilburg om daar muziektheater te gaan studeren. Daar behaalde hij in 2007 zijn bachelor, daarna is hij het werkveld in gegaan. Hij speelde tijdens en na zijn studie o.a. bij Herman van Veen, in het M-Lab te Amsterdam en met zelfgeschreven liederen en conferences op verschillende podia in Nederland, België en Duitsland. In 2010 is hij begonnen aan zijn masterstudie aan het conservatorium waar hij in 2012 met lof afstudeerde. Tegenwoordig maakt hij deel uit van het vaste docententeam van de Koningstheateracademie waar hij lesgeeft in liedtekstinterpretatie en theatermaken. Hij speelt en zingt regelmatig in muziek-/theatervoorstellingen. Hij was acteur en zanger in Warhorse. Ook geeft hij les aan de Universiteit voor Humanistiek en speelt hij zijn eigen muzikale cabaretvoorstellingen in de kleine zalen en op festivals.

Nienke

Nienke

Nienke van Oosten (1988) wist al van kinds af aan dat zij wilde dansen. Naast haar middelbare school volgende zij een zaterdagopleiding aan de Fontys Dansacademie. Tijdens deze opleiding deed zij ook ervaring op als dansdocent op CSG De Hoven. Al snel ontdekte ze dat er één ding nog leuker was dan zelf dansen en dat was anderen enthousiast maken voor dans. Van 2007 tot 2011 volgde ze de opleiding Docent Dans aan de Fontys Dansacademie. Hier specialiseerde zij zich in moderne dans en improvisatie. Na de opleiding werkte ze als docent bij o.a. dansgezelschap De Stilte in Breda, Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland en Dansnest. Bij Dansnest was zij ook werkzaam als danser in de voorstelling “Rijp” van choreograaf Andreas Denk. Tegenwoordig geeft ze danslessen en CKV op het Dongemond College in Raamsdonksveer en gaat ze bewegingslessen verzorgen voor Theaterhuis Gorinchem.

Izak

Izak

Izak Boom (1965) is freelance multi-instrumentalist, zanger, liedjesmaker en muziekschrijver. Hij speelde o.a. met Youp van ’t Hek, De Berini’s, Harry Sacksioni, Liesbeth List, Nilgun Yerli, het Internationaal Danstheater en Kaz Lux. Hij bracht bij Munich Records en CRS, 3 CD’s uit met zijn eigen projecten Vals Plat, Aina en Spoor. Verder maakt hij theatervoorstellingen met Boom & Soeters, muzikale kindervoorstellingen samen met Mirjam van den Bogaard, hilarische kerstshows met Boom & Poldervaart en cabaretvoorstellingen met de Aimabele Schoften. website

Marie Louise

Marie Louise

Marie Louise O’Herne (1979) begon na haar opleiding Vrijetijdsmanagement zelf met spelen bij Musical vereniging Harlekijn. Meer ervaring op het gebied van improvisatie en meeleeftheater deed ze uitgebreid op bij o.a. Het Land van Ooit, Fun Science en in de kinder- en dinnershows van Center Parcs. Als regisseur en theaterdocent was ze betrokken bij Archimedes te Schijndel, St. Welzijn Schiedam, To Be Dordrecht, SKVR, St Edutainment Nederland en recentelijk bij La Troupe Theatergroep Leerdam. Op het moment werkt ze met veel passie bij Agatha Events, wat moorddadig spannende evenementen organiseert en is ze te zien als ‘River Rose’ in Ouwehands Dierenpark en de Telekids serie “Jungleclub”. Ze werkt graag met kinderen en humor, plezier en eigen inbreng zijn dan ook erg belangrijk in haar lessen. Maar theatermaken is ook zeker hard werken. Naast kinderen geeft ze ook theaterlessen en workshops aan uiteenlopende doelgroepen zoals Islamitische moeders, verslaafden en daklozen. Marie Louise hoopt in de toekomst nog veel mooie, swingende en leerzame producties op de planken te brengen!